Regeringens klima-borgerting fremlægger sine anbefalinger

Regeringens klima-borgerting fremlægger sine anbefalinger

I dag fremlagde regeringens klima-borgerting sine anbefalinger for Folketingets Klima, - Energi- og forsyningsudvalg. Der er 117 anbefalinger i alt fordelt over 19 emneområder. Anbefalingerne er blevet til i en proces på over godt og vel et halvt år, hvor 99 borgere repræsentativt udvalgt af Danmarks Statistik har diskuteret klimaproblematikkerne. Teknologirådet har tilrettelagt og faciliteret processen, hvori borgertingets medlemmer har arbejdet sig frem til sine anbefalinger, undervejs bistået med information fra en række klimaeksperter.

Fremlæggelsen af anbefalingerne markerer afslutninger på første fase af Borgertingets arbejde. Hvad den anden fase af arbejdet skal indeholde og hvornår den skal finde sted, er ikke fastlagt endnu. Ej heller er det fastlagt i mandatet for Borgertinget, hvorledes regering og Folketing skal arbejde videre med Borgertingets anbefalinger, udover at Folketingets Klima, - Energi -og Forsyningsudvalg skal udarbejde en beretning om resultatet af borgertingets arbejde.

I borgertingets rapport kan du læse anbefalingerne og læse om hvordan borgertingets medlemmer er blevet udvalgt og om borgertingets arbejdsproces. https://kefm.dk/Media/637552682717115773/Klimaborgertingets%20anbefalinger.pdf.